Financiering

U kent ze wel: de reclamespotjes waarin u het aanbod krijgt nu een auto te kopen en pas over een paar jaar te betalen. Een ‘gratis’ lening, geweldig, toch? Toch niet. U betaalt wel degelijk.

 

Als er sprake is van een financiering, is er iemand die de rente en kosten van de geldleningen moet betalen. In het geval van een autofinanciering ‘zonder rente’ zijn dat de fabrikant, de importeur of de dealer. Maar die verrekenen hun kosten in de prijs van de auto zelf. Er wordt dus geadverteerd met een renteloze lening, maar u betaalt daar wel degelijk voor doordat de aanschafprijs van de auto hoger uitvalt. Omdat u niet weet hoeveel u meer betaalt, kunt u als consument niet beoordelen of deze financieringsvorm interessant is.

 

Duidelijkheid en keuze

Niet iedereen heeft direct geld beschikbaar als hij een nieuwe auto aan wil schaffen. Een lening kan dan uitkomst bieden. Vertrouw dan liever op onafhankelijk en deskundig advies. Want dan krijgt u exact te zien wat u kwijt bent aan een lening en u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Verantwoord

Neem contact op met ons kantoor voor advies over een passende lening voor de aanschaf van uw nieuwe auto. Wij gaan als financieel adviseur bovendien na of de lening verantwoord is en niet te zwaar drukt op uw gezinsbudget.